پرش به محتوای اصلی

با هدف توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی انجام شد؛

آغاز فعالیت رسمی شعبه ایران «مؤسسه شبکه‌های آتی بریکس» در پژوهشگاه ارتباطات

آغاز فعالیت رسمی شعبه ایران «مؤسسه شبکه‌های آتی بریکس» در پژوهشگاه ارتباطات

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز فعالیت رسمی شعبه ایران مؤسسه شبکه‌های آتی بریکس (BIFN) در این پژوهشگاه خبر داد و توسعه پژوهش‌های مشترک، مشارکت در مطالعات فناوری‌های نوین شبکه و تقویت همکاری مراکز علمی و صنعتی با کشورهای عضو بریکس را از اهداف این اقدام برشمرد.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ محمدحسین شیخی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اهمیت همکاری‌های علمی و فناورانه در چارچوب گروه بریکس، حضور فعال در مجامع بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت کشورهای عضو را فرصتی برای توسعه فناوری‌های نوین، تبادل دانش و تجربه و تقویت جایگاه کشور در عرصه علمی و فناورانه دانست.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مشارکت در فعالیت‌های تخصصی بریکس و گروه‌های مطالعاتی مرتبط با حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را دنبال می‌کند، اظهار کرد: آغاز فعالیت رسمی شعبه ایران مؤسسه شبکه‌های آتی بریکس، زمینه ارتباط سازمان‌یافته میان ظرفیت‌های پژوهشی و فناورانه کشور و شبکه علمی و تخصصی کشورهای عضو را فراهم می‌کند.
شیخی افزود: این همکاری می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری پروژه‌های مشترک میان دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان زیست‌بوم فناوری کشور باشد و به توسعه تعاملات علمی و فناورانه ایران در سطح بین‌المللی کمک کند.
تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی و فناوری‌های نوین شبکه
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه فعالیت در چارچوب مؤسسه شبکه‌های آتی بریکس به تبادل اطلاعات و دیدگاه‌های تخصصی محدود نمی‌شود، گفت: تعریف مسائل مشترک، انجام پژوهش‌های کاربردی، تبادل دستاوردهای علمی و فراهم‌کردن زمینه همکاری در توسعه و به‌کارگیری فناوری‌های نوین شبکه، از محورهای اصلی این همکاری‌هاست.
وی شناسایی ظرفیت‌های داخلی، هماهنگی مشارکت متخصصان ایرانی و پیگیری فرصت‌های همکاری بین‌المللی را از دیگر کارکردهای شعبه ایران این مؤسسه برشمرد.
شیخی با اشاره به محورهای تخصصی فعالیت گروه‌های مطالعاتی مرتبط با این مؤسسه، هوش مصنوعی، ارتباطات نسل آینده، کاربرد اینترنت در صنعت و انقلاب صنعتی چهارم و بررسی آثار میدان‌های الکترومغناطیسی را از جمله موضوعات مورد توجه عنوان کرد.
به گفته وی، مشارکت کارشناسان و پژوهشگران ایرانی در این حوزه‌ها، فرصت تبادل تجربه، ارائه دیدگاه‌های تخصصی کشور و مشارکت در تدوین مطالعات و پیشنهادهای مشترک را فراهم می‌کند.
توسعه همکاری‌های مستمر و نتیجه‌محور در چارچوب بریکس
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با تأکید بر اهمیت حضور فعال این پژوهشگاه در گروه کاری همکاری‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات بریکس، اظهار کرد: به‌کارگیری ظرفیت‌های کارشناسی کشور در فرایندهای مطالعاتی و تصمیم‌سازی و ارائه پیشنهادهای تخصصی، از رویکردهای پژوهشگاه برای تقویت مشارکت ایران در برنامه‌های مشترک است.
شیخی با اشاره به ضرورت حرکت از تعاملات مقطعی به سمت همکاری‌های مستمر، مسئله‌محور و نتیجه‌گرا، ابراز امیدواری کرد فعالیت شعبه ایران مؤسسه شبکه‌های آتی بریکس و مشارکت هدفمند پژوهشگاه در گروه‌های مطالعاتی، به توسعه پروژه‌های مشترک، تقویت ارتباط میان مراکز علمی و صنعتی، بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و گسترش دیپلماسی علمی و فناورانه کشور منجر شود.
(دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵) ۱۰:۵۵
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید