مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی از افتتاح دپارتمان فناوری های مکانی و فضایی با همت شتابدهنده ی آرتان 1100در این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی، محمد فرزاد مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان با اعلام این خبر گفت: حوزه فضایی بسیار وسیع است و نه تنها رشته های فنی بلکه تمامی علوم می توانند چه در حوزه فناوری، چه در حوزه کاربرد و چه در حوزه کاربست در این فضا فعالیت موثر انجام دهند و ما باید از مجموع 137 دانشگاه که در استان آذربایجان شرقی وجود دارد استفاده مناسب و موثر داشته و نه در حوزه هوا و فضا، بلکه در تمامی حوزه ها در سطح کشوری جزو استان های فعال و پیشرو فعالیت کنیم.
وی افزود: در سطح بین المللی امروزه رقمی بالغ بر 500 میلیارد دلار سهم حوزه هوافضاست و درصد اشتغال در حوزه هوافضا در آمریکا چیزی حدود 11.7 درصد و در ژاپن نزدیک به 17.3 درصد که این ارقام نشانم دهنده اهمیت این حوزه برای کشور های توسعه یافته را نشان می دهد و کشور ما نیز باید در این حوزه بیش از پیش تلاش و سرمایه گذاری مفید را فراهم آورد.
فرزاد با اشاره به طرح های وزارت ارتباطات در این حوزه تصریح کرد: در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت های بسیار ارزنده ای صورت گرفته است. ما هم باید سیاست های کلان کشور در حوزه هوافضا را دنبال کنیم و از این مسیر خارج نشویم، یکی از این مسیر ها بومی سازی این علم است که با توجه به فعالیت های خوبی که شده ولی همچنان راه برای فعالیت و تلاش در این زمینه فراهم است.
وی با اشاره به کارگروه تخصصی فناوری فضایی که به دستور وزیر افتتاح شده است، افزود : هدف از این کارگروه حمایت از کسب و کار های فضا پایه است که این حمایت با اعطای وام به این کسب و کارها صورت می گیرد.
مدیرکل ارتباطات استان آذربایجان شرقی با اشاره به خبر افتتاح اولین سایبر پارک کشور در این استان افزود : یکی از اهداف در این سایبر پارک تلاش برای بومی سازی فناوری ها در حوزه هوافضا است.
فرزاد با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت دانشگاهی گفت : متاسفانه ما در زمینه استفاده از پتانسیل دانشگاهی و دانشجویان و اساتید نخبه ضعف داریم، در حالی که 800 میلیون نفر ساعت دانشجو تکمیلی ظرفیت بزرگیست که نباید نادیده گرفته شود.
وی افزود : گرنت هایی مانند گرنت رشد و گرنت جوانه و طرح هایی مانند طرح بومواره در وزارت ارتباطات برای استفاده از این ظرفیت فراهم شده است.