پرش به محتوای اصلی

گزارش سفر دو روزه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به آذربایجان غربی

گزارش سفر دو روزه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به آذربایجان غربی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ​در سفر دو روزه خود به استان آذربایجان غربی ضمن بررسی وضعیت پروژه هایی که در یکسال گذشته احداث شده است، پنج پروژه بزرگ ارتباطی این استان را افتتاح کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل راتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بدو ورود به استان آذربایجان غربی  با تاکید بر اینکه امسال طرح هوشمندسازی بخش های کشاورزی، آب و برق در برخی از استان های کشور به اجرا گذاشته می شود، گفت: تدوین سند مشترک تحول دیجیتال در بخش کشاورزی به اتمام رسیده است و به زودی رونمایی می شود.

وی با اشاره به پوشش 100 درصدی نسل سوم و چهارم تلفن همراه در شهرهای آذربایجان‌غربی افزود: امسال توسعه پوشش ارتباطی مناطق محروم و مسیرهای جاده ای هدفگذاری شده است بطوریکه  در 2 سال گذشته 220 میلیاردتومان سرمایه گذاری در حوزه ارتباطی آذربایجان غربی انجام شده و دسترسی این استان به شبکه پهن باند توسعه یافته است و برای برای بهبود وضعیت آذربایجان غربی 149‌ میلیارد تومان سرمایه گذاری دیگر نیز تا پایان سال در این استان انجام میشود.

آذری جهرمی در پایان روز نخست سفر به استان آذربایجان غربی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی الدوز به اهداف سفر خود اشاره کرد و گفت: در این سفر از ۵ پروژه مهم اتمام یافته در یکسال گذشته با سرمایه‌گذاری ۲۲۰میلیارد تومان بهره برداری می شود و عملیات اجرایی ۳ پروژه نیز آغاز خواهد شد که تا پایان سال جاری به اتمام می رسد.

وی با اشاره به بحران کم آبی در دریاچه ارومیه اظهار کرد: با هوشمندسازی آبیاری کشاورزی در منطقه دریاچه ارومیه ۳۵ درصد در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی می‌شود که بر اساس محاسبات، میزان آب صرفه جویی شده از موجودی آب موجود در دریاچه بیشتر خواهد بود.

اما دومین روز سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در شهر اشنویه و شرکت در جلسه شورای اداری این شهرستان آغاز شد .

آذری جهرمی در این جلسه  با بیان اینکه 100 روستای اشنویه به خدمات نسل جدید فناوری اطلاعات و ارتباطات مجهز می‌شود گفت: در اشنویه برای ارائه خدمات بهتر، 39 سایت فناوری اطلاعات و ارتباطات راه‌اندازی و 100 روستای این شهرستان به خدمات نسل جدید فناوری اطلاعات و ارتباطات مجهز می‌شود. در حال حاضر 149 روستای اشنویه به خدمات ارتباطی مجهز است. 169 سایت فناوری اطلاعات در آذربایجان غربی راه‌اندازی می‌شود که 600 روستا را تحت پوشش نسل اینترنت پرسرعت قرار می‌دهد.

وزیر ارتباطات بعد از اشنویه در جلسه شورای اداری شهرستان میاندوآب گفت: با توسعه زیر ساخت های فناوری ارتباطات زیر ساخت های سایر بخش ها نیز تقویت می شود.

وی ادامه داد: تا سال ۱۳۹۲ بیش از ۳۰۰ هزار نفر در حوزه موبایل پهن باند فعال بودند اما هم اکنون بیش از ۶۷ میلیون نفر در زمینه موبایل پهن باند فعال هستند.

آذری جهرمی بیان کرد: توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دسترسی به اینترنت و سلامت الکترونیکی مبتنی بر فناوری آی تی از مهمترین الویت‌های دولت و این وزارتخانه است.

وزیر ارتباطات با اشاره به نقش فناوری اطلاعات در جلوگیری از فساد گفت:اگر دستگاه‌های دولتی به سامانه‌های حکومتی متصل شوند از رانت‌ها و فساد‌های اقتصادی جلوگیری می‌شود.

آذری جهرمی گفت: ۲۲۰ میلیارد تومان برای اجرای پنج پروژه ارتباطی هزینه شده است۳۸۰ سایت برای نسل ۳ و ۲۷۰ سایت برای نسل ۴ در آذربایجان غربی راه اندازی شده است.

رسیدگی به مسائل و مشکلات بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرستان مهاباد برنامه بعدی وزیر ارتباطات در استان آذربایجان غربی بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه که در محل فرمانداری مهاباد برگزار شد، گفت: مسوولان باید مصوبه های جلسات خود را به صورت صحیح، کامل و به موقع اجرا کنند و پس از اتمام، آن را به مقام مسوول خود گزارش دهند تا مردم به درستی در جریان مسایل و برنامه ها قرار گیرند.

وی با اشاره به مشکلات ارتباطی محورهای مهاباد به پیرانشهر، سردشت و بوکان گفت: هشت سایت جدید در این سه محور برای پوشش تلفن همراه تا پایان سال احداث می شود.

آذری جهرمی با بیان اینکه بدترین مسیر منطقه مربوط به محور پیرانشهر - مهاباد است، گفت: 17 کیلومتر از این مسیر تحت پوشش هیچ اپراتوری نیست و بر این اساس باید جزو اولویت‌های کاری ارتباط جاده ای قرار گیرد.

وی اضافه کرد: مسیر مستقیم پست مهاباد به ارومیه نیز از اول شهریور افتتاح شده است که سرعت انتقال مبادلات پستی را افزایش می دهد.

آذری جهرمی در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی که آخرین برنامه سفر وی محسوب می شد توضیح داد: آذربایجان غربی یکی از استان های موثر در ترانزیت اینترنت در کشور به شمار می رود و 70 درصد ترانزیت اینترنت کشور عراق از ایران می گذر که بخش اعظم آن از مرز پیرانشهر انجام می شود.

وی توسعه زیرساخت های ارتباطی را زیربنای توسعه دیگر بخش ها عنوان کرد و ادامه داد: بانکداری، انرژی، کشاورزی، سلامت و حتی امنیت کشور با پیشرفت های فناوری اطلاعات عجین شده و نیازمند توسعه این بخش است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از 2 برابر شدن شهرهای دارای اینترنت پهن باند در کشور در سال اول  فعالیت دولت دوازدهم خبر داد و بیان کرد: طبق برنامه ششم توسعه باید 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور دارای شاخص های ارتباطی مناسب باشد و برای رسیدن به این هدف راه زیادی باقی مانده است.

آذری جهرمی از سهم 28 درصدی روستاهای آذربایجان غربی در بهره مندی کامل از خدمات ارتباطی شامل اینترنت، تلفن ثابت و تلفن همراه خبر داد و اضافه کرد: این سهم در کشور 44 درصد و در روستاهای بالای 20 خانوار کشور 55 درصد است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: چهار درصد روستاهای آذربایجان غربی فاقد هرگونه زیرساخت ارتباطی است که بیشتر این روستاها کمتر از 20 خانوار جمعیت داشته و بخش مهمی از آنها در شهرستان چالدران قرار دارد.

وی اجرای سه طرح ارتباطی تا پایان سال در آذربایجان غربی را یکی از مهمترین برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای توسعه بخش ICT این استان عنوان کرد و ادامه داد: این طرح ها شامل احداث 80 سایت جدید برای تکمیل پوشش 200 کیلومتر از جاده های استان، اتصال 600 روستا به نسب 3 و 4 اینترنت همراه با احداث 149 سایت جدید و اتصال 170 روستای این استان به شبکه تلفن خانگی است.

آذری جهرمی بر استفاده از فناوری اطلاعات در راستای توسعه گردشگری به عنوان ظرفیت مهم آذربایجان غربی تاکید کرد و گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای مشارکت در ارتقای شاخص های سواد در آذربایجان غربی با استفاده از وسایل ارتباطی آمادگی دارد.

بنابراین گزارش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در جلسه شورای اداری شهرستان خوی سفر خود به آذربایجان غربی را آغاز کرده وبا حضور در شهرهای اشنویه، مهاباد و میاندوآب و بررسی کمبود ها و مشکلات زیر ساخت های ارتباطی این شهرستان ها و در نهایت با حضور در شورای اداری استان در ارومیه با طی مسافتی بیش از 700 کیلومتر در استان آذربایجان غربی به سفر خود پایان داد.

۲۱ شهریور ۱۳۹۷ ۱۵:۳۷
تعداد بازدید: ۷۰۶

اظهارنظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید