پرش به محتوای اصلی

جوابیه وزارت ارتباطات به مطلب 15 فروردین روزنامه آفتاب یزد

جوابیه وزارت ارتباطات به مطلب 15 فروردین روزنامه آفتاب یزد
در پی چاپ مطلبی در روز 15 فروردین 1402 در روزنامه آفتاب یزد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جوابیه ای را صادر کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پی انتشار مطلبی با عنوان «دردسری که بی‌توجهی دولت برای مردم ایجاد کرد» در روزنامه آفتاب یزد به تاریخ 15 فروردین 1402، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، جوابیه‌ای را به شرح زیر صادر کرد:

۱- «در حوزه فناوری اطلاعات کشور، خدمات اصلی که می‌توانند ازعدم تغییر ساعت در سازمان‌های متولی در ایران تاثیر بپذیرند شامل خدمت پروتکل تنظیم زمان در شبکه (NTP) که متولی آن شرکت ارتباطات و زیرساخت بوده و خدمت سرورهای DNS دامنه ایران (IR.) که متولی آن پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است. از سوی دیگر، بر اساس اطلاعات اعلام شده روی سایت رسمی سازمان اختصاص‌دهنده منابع عددی (IANA)، تغییر ساعت سیستم‌ها و سایت‌ها باید توسط کشورها اعلام و در پایگاه داده IANA اعمال شود. در همین راستا با پیگیری و هماهنگی وزارت ارتباطات، در تاریخ ۶ شهریور ماه سال ۱۴۰۱ طی مکاتبه رسمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با IANA از طریق تبادل ایمیل رسمی، عدم تغییر ساعت‌ها به اطلاع این سازمان جهانی اعلام شد و سازمان مذکور نیز در تاریخ ۷ شهریور ماه اعلام کرد که این تغییرات اعمال شده است. بر همین اساس در سایت‌های رسمی اعلام ساعت‌های کشورها که روی سایت IANA آدرس‌های دسترسی به آن‌ها وجود دارد این موضوع تایید و منتشر شده است که برخی نمونه‌های آن در ذیل ارائه خواهد شد.

۲- در حوزه تنظیمات اعلام شده از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت نیز این تغییرات اعمال شده که تصویر زیر گواه اجرا شدن این بخش است.

۳ - بر اساس بررسی‌های به عمل آمده، اغلب سامانه‌های این حوزه شامل سرویس‌دهنده ها، رایانه‌ها و گوشی‌های همراه از ابتدای سال ۱۴۰۲ بر اساس ساعت رسمی کشور عمل کرده و تغییری در ساعت آن‌ها مشاهده نشد.

۴ - موضوع اختلال در برخی از سامانه‌ها و رایانه‌ها و گوشی‌های همراه تنها مربوط به ایران نبوده و با اندکی جستجو در انجمن‌های تخصصی، با سوالات بسیار زیادی از سوی کاربران کشورهای مختلف روبرو میشویم که عمده علت‌های وقوع این اختلال را موارد ذیل دانسته اند:

الف -‌عدم به روزرسانی سیستم عامل برخی از گوشی‌ها (عمدتا قدیمی)

ب -‌عدم برداشتن تیک مربوط به DTS توسط کاربر در گوشی‌های همراه

ج -‌عدم به روزرسانی برخی از اپلیکیشن‌های کاربردی روی این تجهیزات

د-عدم تنظیمات دستی توسط کاربر روی رایانه‌ها یا گوشی‌ها

در پایان ذکر این نکته ضروری است که با توجه به تحریم از سمت ارائه‌دهنده و تولیدکننده برخی از نرم‌افزارها و سیستم‌های عامل و برنامک‌هایی که در ایران استفاده می‌شود و آمریکایی بودن آن‌ها، امکان مکاتبه مستقیم و رسمی وجود نداشته است و در این موارد مکاتبات غیر رسمی انجام گرفته است که پاسخ شفافی از سمت ارائه‌دهنده نرم‌افزار مذکور به دنبال نداشته است.

 

۲۷ فروردین ۱۴۰۲ ۰۹:۲۴
تعداد بازدید: ۷۷۸

اظهارنظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید