پرش به محتوای اصلی

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان:

فناوری های نوین ارتباطی به کمک حفاظت از پارک ملی گلستان آمدند

فناوری های نوین ارتباطی به کمک حفاظت از پارک ملی گلستان آمدند
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان گفت: اجرای سامانه پایلوت اعلام هشدار پارک ملی گلستان که از فناوری های نوین بهره می برد باعث کاهش زمان اطلاع از وقوع و گسترش آتش در مناطق پر ریسک پارک ملی گلستان می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان، محمد احمدی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان اظهار کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایفای نقش خود در نگهداری از پارک ملی گلستان منبع ارزشمند ملی اقدام به راه اندازی پروژه پایش هوشمند آتش‌سوزی با استفاده از فناوری های نوین در برخی نقاط پرریسک کرده است تا بتواند با پیش بینی، شناسایی و اعلام به موقع مکان آتش (در محدوده های مشخص) از وقوع آتش های گسترده جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر فرآیند اجرایی پروژه رصد هوشمند آتش‌سوزی در پارک ملی گلستان به پایان رسیده است و سامانه در حال رصد است.
احمدی گفت: این سامانه به صورت پایلوت در چند نقطه پرریسک پارک ملی گلستان نصب شده است و نباید تصور کرد که همه پارک تحت پوشش این سامانه قرار گرفته است اما در برنامه های آتی سازمان حفاظت محیط زیست توسعه این پروژه به چشم می خورد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این پروژه طراحی، پیاده سازی، تست، تحویل و آموزش سامانه یکپارچه است. در این سامانه نرم افزاری، نقاط پرخطر و نقشه ریسک (محدوده منطقه پایلوت) آتش سوزی پارک ملی گلستان بر روی نقشه نمایش و علاوه بر تشخیص زودهنگام حریق و هشدارهای لازم را در زمان حادثه به دستگاههای ذیربط اعلان می کند.
وی بیان کرد: برای دستیابی به این اهداف ایستگاه هایی که مجهز به دوربین های حرارتی_مرئی در نظر گرفتیم و داده های حاصل از رصد محیطی خود روی بستر اینترنت قرار می گیرد. از سویی دیگر نودها مجهز به سنسورهای سنجش دما، رطوبت، گاز و نودهای هواشناسی در محدوده مورد نظر نصب می شوند تا با کمک انواع لینک های رادیویی نظیر LoRAWAN، آتش شعله ور را در مرحله ابتدایی شناسایی کرده و به مرکز جمع آوری داده که به اینترنت مجهز است ارسال کنند. اطلاعات اخذ شده پایلوت چهارگانه در مرکز مانیتورینگ یکپارچه و قابل مشاهده می شود تا در زمان حادثه بر اساس رصد بر خط میزان و نحوه گسترش آتش در سطح جنگل برای مسئولان مربوطه ارسال تا تدابیر لازم برای راهبری تیم اطفا حریق به درستی انجام شود.
همچنین در این پروژه پایلوت مقرر شده است چارچوب فنی و زیست محیطی را برای کاربرد فناوری اشیاء در تشخیص سریع حریق را استخراج و ارائه کند.
احمدی خاطرنشان کرد: در هر صورت تجهیزات موجود در این پروژه منطقه کوچکی از پارک ملی گستان را پوشش داده و برای پوشش همه نواحی پارک باید امکانات زیرساختی را توسعه داد. در حال حاضر نباید این انتظار وجود داشته باشد که حسگرهای متصل به اینترنت اشیاء آتش‌سوزی در هر نقطه‌ای از پارک را تشخص دهند.
پارک ملی گلستان یکی از قدیمی‌ترین و با ارزش‌ترین پارک‌های جنگلی در کشور است و نهادهای بین‌المللی نیز این پارک را به عنوان منطقه‌ای بکر و دیدنی می‌شناسند. این پارک قبل از آغاز پروژه پایش هوشمند آتش‌سوزی در هیچ زیرساخت ارتباطی نداشت اما اکنون تجهیزات پیشرفته‌ای در این منطقه نصب شده و می‌توان از آن‌ها در حوزه‌های مختلفی استفاده کرد. البته در حال حاضر نیز مشکلی نظیر عدم وجود شبکه برق در تمامی پارک وجود دارد.

۲۷ تیر ۱۴۰۰ ۲۱:۳۶
تعداد بازدید: ۲۸۶

اظهارنظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید