http://www.cra.ir
تاریخچه :سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با استناد به ماده 7 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوب 19/9/1382 مجلس شورای اسلامی از تجمع معاونت امور مخابراتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اداره کل ارتباطات رادیویی، به منظور ایفای وظایف و اختیارات حاکمیتی، نظارتی و اجرایی در بخش تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأسیس شد.
این سازمان یک نهاد مستقل قانونگذار و نظارتی است که نقش آن رقابتی کردن بازار ارائه خدمات مخابراتی و بالارفتن کیفیت خدمات آنهاست. میزان اهمیت و نقش به سزای این نهاد در رونق بخش خصوصی از وظایفی که برمبنای اساسنامه برعهده آن گذاشته شده است مشخص میباشد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور اجرای مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات و تحقق اهداف و ایفای وظایف مورد نظر در بخش ارتباطات رادیویی تأسیس شده و رئیس این سازمان معاون وزیر است.
چشم انداز1-ارتقای حوزه ICT کشور با تحکیم جایگاه رفیع بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات
2-ارتقای حوزه ICT با اصول رگولاتوری، رقابت، انصاف، عدالت، اخلاق مداری، صراحت و نوآوری.
اهداف کلاناهداف اصلی سازمان ها یا نهادهای تنظیم مقررات عبارتند از: از بالابردن میزان دسترسی به خدمات مخابراتی، ایجاد و گسترش بازارهای رقابتی، تنظیم بازار و جلوگیری از رفتارهای ضد رقابتی، حفظ حقوق مشتریان و استفاده بهینه از منابع کمیابی نظیر طیف فرکانس، طرح شماره گذاری و حضور در مجامع بین المللی و منطقه ای ITU و APT و افزایش سهم بخش ICT در GDP
تلاس سازمان تنظیم مقررات این است که مقررات شفاف، هدفمند حرفه ای و با کارایی بالا در زمینه آزادسازی و خصوصی سازی بخش ارتباطات کشور را ارائه نماید.
وظایف و اختیارات سازمان:- صدور پروانه فعالیت و بهرهبرداری برای ارائه هرگونه خدمات مخابراتی و پستی.
- اعمال استانداردها، ضوابط و نظامهای کنترل کیفی و تایید نمونه تجهیزات (type approval) در ارائه خدمات و توسعه و بهرهبرداری از شبکههای مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات در کشور.
- تدوین و ارائه پیشنهاد در خصوص تعیین فعالیتها و بهرهبرداریهای غیز مجاز پستی و مخابراتی، تعیین جریمه در هر مورد و اعلام اعمال آن در چارچوب قوانین و مقررات پس از طی مراحل قانونی.
- تدوین و تنظیم مقررات، آییننامهها، جدولهای تعرفه و نرخهای کلیه خدمات در بخشهای مختلف ارتباطات وفناوری اطلاعات، تعیین کف یا سقف آنها به منظور حصول اطمینان از رقابت سالم و تداوم ارائه خدمات و رشد کیفی آنها برای تصویب توسط کمیسیون در چارچوب قوانین و مقررات.
- وصول مبالغ حقالامتیاز صدور پروانه، هزینه استفاده از فرکانس، هزینه جبران خسارت و سایر وجوهی که طبق قوانین و مقررات مربوط به تصویب میرسد و واریز آن به حسابهای خزانه.
- نظارت بر عملکرد دارندگان پروانهها در چارچوب مفاد پروانههای صادر شده و رسیدگی به تخلفات و ملزم نمودن آنان به انجام تعهدات و وظایف از طریق اخطاریه یا لغو موقت یا دایم امتیازها و پروانههای بهرهبرداری.
- تدوین و پیشنهاد دستورالعملها و ضوابط به اتصال متقابل شبکههای مخابراتی و رایانهای از نظر امنیت، ایمنی اتصالات و تعرفههای آنها به کمیسیون و نظارت بر اعمال آنها.
- تدوین و پیشنهاد دستورالعملها به کمیسیون تنظیم مقررات و اعمال مصوبات در موارد زیر:
الف- چارچوب توافقنامههای درجه و سطح خدمات به منظور شفافسازی کیفیت خدمات در مقابل هزینه آن، در شبکههای پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات.
ب- نامگذاری دامنهها (Domsim Names)، تعیین شمارهها و کدها در شبکههای پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات.
ج- حمایت از حقوق استفاده کنندگان خدمات پستی و مخابراتی و نظارت مستمر بر اعمال صحیح آنها.
د- تدوین و پیشنهاد دستورالعملهای لازم به منظور تنظیم روابط ارائه کنندگان خدمات پستی، مخابراتی.
ه- پیشنهادات اصلاح قوانین پستی، مخابراتی و ارتباطی.
کلیه وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مندرج در قانون استفاده از بیسیمهای اختصاصی و غیر حرفهای – مصوب 1345- و اصلاحات بعدی آن و کلیه تعهدات بینالمللی مرتبط که جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون ملزم به رعایت آنها میباشد.
انجام امور تحقیقاتی و ارائه آموزشهای تخصصی مرتبط و اطلاعرسانی عمومی در زمینه ارتباطات مجاز رادیویی با استفاده از توان مدیهای بخشهای دولتی و غیر دولتی.
حمایت از صاحبان صنایع، انجمنها و اتحادیههای ارائه کنندگان خدمات مخابراتی و ارتباطی و هدایت، راهبری آن در جهت کاهش امور اجرایی سازمان.
تنظیم فضای فرکانسی کشور و نظارت مستمر بر آن
مدیریت آزادسازی و خصوصیسازی بخشهای پست و مخابرات.